Veckobrev vecka 34

Hej allihop!

jaha, nu är vi igång med den första schemalagda veckan avverkad. Som alltid när barnen träffas igen och med 3 nya elever i klassen, så tar det ett tag innan alla hittar tillbaka till att också vara skolelever. Det är snart dags för elevledda utvecklingssamtal och under nästa vecka ska alla se över sina Individuella utvecklingsplaner, IUP och datera upp dem. 8 och 14 september från kl. 13.00 kan ni som vill boka in 30 minuter för ett samtal. Ni har förtur till tider i den ordning ni mejlar in bokningar till mig (Dan). De som inte har bokat en tid kommer jag att fördela ut på lediga tider på onsdag 2 september och lägga ut på bloggen. Alla vårdnadshavare får också ett mejl som bekräftelse. Det går att ha ett fysiskt möte för de som vill ha det och det går att ha samtalet på Teams. Det är viktigt att ni meddelar mig hur ni vill ha samtalet.

Frågan om man får ta med sig elsparkcyklar till skolan har kommit upp. Det här är vad som har beslutats:
Elsparkcyklarna ska låsas fast vid cykelställ på eget ansvar och skolan ersätter inte om den blir stulen eller förstörd. Inga elsparkcyklar eller cyklar får tas in i klassrum eller skolan. Hjälm är det lag på tills man fyller 15, vilket gäller alla elever.

I SO arbetar med geografi, och veckans land är Danmark. Danska ”smörrebröd”, röde pölser, och att det finns dubbelt så många grisar som människor i Danmark är några intressanta saker så här långt.

I matematik har eleverna arbetat med ”Stora tal” och med multiplikationstabellen. Eleverna tycker det är lite häftigt att träning på tabellerna som tog flera månader förra läsåret bara verkar ta nån vecka i år.

I No har vi börjat med människokroppen, och matspjälkningen med matens resa genom kroppen. Vi kommer att fortsätta med musklerna och energi som kroppen behöver för att fungera. Vi ska samarbeta med idrotten och göra ett försök om hur kroppen påverkas av att arbeta.

Trevlig helg, Dan, Hada och Lena