Veckobrev vecka 2

Hej!

Välkomna till en ny termin med massor av nytt som vi ska jobba med och lära oss. Jullovet har varit långt och riktigt skönt hoppas vi, och nu har vi gjort den första veckan. Vi har haft en bra vecka även om det inte alltid är lätt att komma ihåg regler och annat. Hemma behöver man inte räcka upp handen för att få ordet och ibland kan man faktiskt prata i mun på varandra utan att det blir kaos. I skolan märker vi att reglerna behövs för att det ska fungerar när man är en hel klass. Så nästa vecka fortsätter vi jobbet med skolämnena och allt annat.

Vintern har verkligen kommit, med både snö och kyla. Det här betyder att barnen behöver rejäla kläder för att inte frysa på rasterna med en extra tröja, reservstrumpor och kanske extra vantar/handskar. I tisdags var det många som var både blöta och kalla.

Vill passa på att ta upp snöbollskastningen som alltid kommer med snön. Det är förbjudet att kasta snö, is eller nåt annat under hela skoldagen och på fritids. Vi har en elev i klassen som har varit hemma flera dagar med skrapsår på näsan och svullet öga efter en snö/isboll som träffade ansiktet. Det var inte meningen, men det hjälper inte så mycket för eleven som missar skola och har ont i ansiktet. Turligt nog så verkar ögat ha klarat sig från skador.

Utvecklingssamtalen kommer vi att ha onsdag 17 februari och tisdag 23 februari från kl. 13.00. Vi räknar med att ha digitala möten så som situationen ser ut nu med Corona pandemin. Om ni inte kan ha ett digitalt möte/samtal eller har önskemål om någon av dagarna så får ni gärna mejla mig, så löser vi det.

Från och med nästa vecka kommer vår skolsköterska Emma Fridner att börja hålla hälsobesök i årskurs 4. Detta kommer ske under ett par veckor nu under vårterminen. Eleverna ska fylla i en enkät med frågor om bland annat sömn, trivsel och matvanor. Under besöket går Emma igenom frågorna med eleverna och kontrollerar längd, vikt och rygg. Eleverna får med sig ett papper hem med information om längd, vikt och rygg. Vid frågor eller funderingar kontakta Emma på 08-591 268 74 / 070- 429 07 83 eller mail: emma.fridner@sigtuna.se

I skolämnena har vi startat ett nytt kapitel i matematik med Multiplikation och division, där vi ska lära oss uppställningar i multiplikation och kort division. Tabellträningen på ca 5 – 10 minuter kommer vi att fortsätta med varje morgon. De som har klarat den högsta nivån fortsätter att träna upp säkerhet och snabbhet så att tabellerna verkligen sitter och blir automatiserade. Kanske blir ni utmanade av barnen hemma så att de får visa hur bra på tabellerna de blir? I no ska vi ta reda på hur naturens djur och växter klarar av vintern och i so har vi repeterat forntiden i veckan med vikingatiden som nästa arbetsområde i historia. I svenska har vi skrivit faktatexter och om sitt lov.  På engelskan har vi skrivit korta storyline, tränat på meningsbyggnader och nya ord. De har arbetat i grupper och svarat muntligt på frågor för att prata mer engelska.

På tisdag tänker vi passa på att vara ute på eftermiddagen och åka pulka. Barnen får ta med sig något att sitta på, något varmt att dricka och en liten smörgås eller bulle. Bra med kläder efter väder och självklart en pulka samt hjälm. Har man ingen hjälm så ska vi se om skolan kan låna ut.

Det var allt för den här gången.

Dan, Hada och Lena

Kommentarer är stängda.