Hej alla föräldrar.

Denna vecka har vi uppmärksammat vänliga veckan i och med alla hjärtans dag igår och vi har alla försökt göra lite mer vänliga saker gentemot varandra.

I tisdags arbetade vi en hel del med svenska och eleverna fick ut sin läsläxa som är till måndag. I matematiken har vi börjat arbeta med division denna vecka. Det är nytt och lite svårt för eleverna, men här gäller det att ta sig tiden att läsa frågorna och förstå uppgiften. Då brukar det inte längre vara så svårt.

I onsdags provade vi en muntlig övning där eleverna skulle ta ställning till två ibland lika ”dåliga” alternativ. Även om vi behöver träna mycket på att lyssna på varandra var det roligt att lyssna till elevernas motivering till sina ställningstagande. Kanske provar de eller har redan provat att ställa liknande frågor till er. =)

Nästa vecka på fredag ska eleverna åka till Naturskolan. Det blir en buss som kommer och hämtar eleverna kl. 8.15 och därför är det viktigt att alla elever är på skolan redan kl. 8.00 så att man kan samlas i tid. Eleverna är tillbaka på skolan kl. 14.00. Eleverna kommer att vara utomhus och därför är det viktigt att man har kläder efter väder, och ev. extra beroende på vädret. Eleverna kommer att få mat på plats, ev frukt och liknande går bra att ta med hemifrån. Temat för dagen kommer att vara Universum, vilket passar väldigt bra efter vårt arbete från i höstas.

Från och med nästa vecka kommer eleverna också att arbeta med sin nya klasslärare. Jag arbetar min sista dag på torsdag och från och med fredag tar Therese Andersson över. Eleverna känner Therese väl då hon har varit deras idrottslärare sen åk1. Idrotten kommer fortsättningsvis att hållas av Galina, vår andra idrottslärare.

Med detta önskar jag en trevlig helg och så har vi en vecka att se fram emot innan sportlovet, v. 9.

Med vänliga hälsningar,