Hej alla föräldrar.

Detta var vår sista hela vecka i skolan med en hel del arbete. Vi började med läseboken och läsläxan och eleverna har i måndags fått ut sin sista läsläxa för terminen med tillhörande läsekort. I måndags var det också Nobeldagen och hela veckan har vi har vi arbetat med Nobel på olika sätt. Vi har tittat på en kort introduktionsfilm om Nobelpriset samt en längre film om Alfred Nobel och uppfinningar. Denna film tittade vi på även i ettan, men då delade vi in 30-minutersfilmen i tre omgångar. Denna gång visade eleverna ett sånt intresse för filmen att jag inte fick avbryta utan vi såg hela filmen på en gång. Därefter har vi har arbetat med att läsa faktatexter om honom och skriva ner fakta som vi tycker har varit intressant och viktigt. Vi har också arbetat med att komma på egna uppfinningar.

IMG_2902

Vi har fortsatt att öva på addition med uppställning i matematiken med minnessiffra. Subtraktion ser vi ut att få vänta med tills nästa termin. I engelskan har vi arbetat med ord och begrepp relaterade till julen samt att vi kollade på en saga på engelska ”the gingerbread man”. Denna vecka har vi också firat Lucia. Vi fick titta på förskoleklassernas Luciatåg igår. Väldigt duktiga var de, men också våra elever som var en fantastisk publik.

Fördelat på denna och förra veckan hann vi också med en större samarbetsuppgift.

Med detta har vi avklarat vår första termin i åk2. Jag tycker att eleverna har utvecklats mycket både kunskapsmässigt och socialt. Det är väldigt kul att se samtidigt som vi hela tiden behöver jobba vidare för att fortsätta utvecklas. Men nu så tar vi det lite lugnare nästa vecka med att bland annat titta tillbaka lite på terminen, pyssla och skapa med våra faddrar och läsa klart fjärde boken i Jakten på Jack. Det har blivit en omtyckt högläsningsbok!

Avslutningsvis vill jag säga att elevernas omdömen i de olika ämnena för terminen ligger publicerade för er att se på IST-Dexter. Skulle det vara så att något inte fungerar eller ni undrar över något i omdömena så kan ni alltid mejla mig. Utvecklingssamtal där vi tillsammans går igenom detta sker redan i slutet av januari nästa termin.

Påminner också om julavslutningen som är nu på torsdag mellan kl. 16.30-18.00. Ni är varmt välkomna och mer information om avslutningen finner ni i mitt förra inlägg här på bloggen.

Trevlig helg,

Med vänliga hälsningar,

Roheen =)

2 svar på ”Veckobrev v. 50”

1. Hej Roheen. Jag kommer bara åt länkar för Jasins och Josefs schema, registrerade frånvaro, nationella prov, veckobrev, och frånvaroanmälan.. Det heter ist-lärande dock. Hur kommer jag åt omdömena? Har ingen adress dit tyvärr., Tacksam

1. Hej

Precis. När du är inne i skolportalen har du dels rutan till vänster med rubrikerna som du nämner. Ovanför har du en menyrad där det står Veckobrev, Min dexer, Hjälp, IST lärande och Logga ut. Du behöver först klicka på IST LÄRANDE i menyraden längst upp. Därefter kommer du till en ny sida där du har alternativen IST lärande och ledighetsansökan. Där väljer du igen IST lärande och klickar på LOGGA IN. Där ska du nu kunna se båda dina söner och genom att klicka på var och en av dem se de olika omdömena etc.