Hej alla föräldrar

Med ett litet uppehåll av veckobreven är de nu tillbaka. Under veckan har jag haft utvecklingssamtal med de flesta elever och er. Jag hoppas att ni upplever att ni har fått den information som ni behöver. Nästa tillfälle för utvecklingssamtal blir i början av höstterminen.

Skolveckan för eleverna började med boken Resan till Skatten och ny läsläxa. Under eftermiddagen förberedde vi våra presentationer till utvecklingssamtalen.

Under tisdagen började vi med ett nytt område inom NO. Denna termins stora tema blir kropp och hälsa och först ut denna vecka har vi lärt oss mer om vårt skelett och muskler. Eleverna fick läsa faktatext och besvara på frågor som hörde till.

Ännu ett nytt område denna vecka som vi kommer att arbeta vidare med under terminen var multiplikation. Vi har arbetat med från addition till multiplikation. Vad är multiplikation och hur ska man tänka samt börjat med 2:ans gångertabell.

Veckan avslutades med att vi gick igenom resultatet från trivsel- och trygghetsenkäten som eleverna besvarade under hösten. Eleverna fick se hur de som grupp hade svarat och komma på förslag för hur resultatet kan bli bättre. Hur kan fler trivas på skolan och i klassen? Vad beror det på att vi inte trivs? Hur kan vi få mer studiero och vad kan vi göra för att göra det lättare för oss att jobba på lektionerna?

Jag vill påminna om att det är studiedag måndagen den 11 februari. Skolan är stängd med fritids har öppet för elever som är inskrivna där.

Önskar er en fortsatt trevlig helg,

Med vänliga hälsningar,