Hej alla föräldrar.

Veckan började i vanlig ordning med vår läs- och skrivläxa samt genomgång av den nya läsläxan som till måndag är första halvan av kapitel 6. Förra veckans skrivläxa var lite svårare då eleverna själva skulle återberätta texten med hjälp av stödord men jag var supernöjd med elevernas arbete med läxan och alla vars arbete jag hade sett var väldigt bra. Väldigt kul! I skolan övade vi under veckans skrivuppgift på att förlänga meningar med hjälp av stödfrågorna – vem – gör – när – var och varför. En kort mening kan bli väldigt lång om vi svarar på dessa frågor.

I matematiken har vi denna vecka arbetat med subtraktion från hela tiotal samt med tiotalsövergångar. I NOn har vi arbetat med planeterna Uranus och Neptunas. På så sätt har vi gått igenom våra åtta planeter, tittat på film, läst korta faktatexter och svarat på tillhörande frågor. Men vi kommer att fortsätta med vårt tema rymden terminen ut. Än finns det mycket mer att utforska!

I engelskan har vi arbetat med kläder. Vad heter några av de vanligaste klädesplaggen på engelska? Detta kommer vi att fortsätta med även nästa vecka. Under veckan hade vi också bild där vi konkretiserade en instruktion som vi tidigare har arbetat med. Vi skrev ”hemliga” meddelanden och det blev en del bilder skrivna och skapade med stearinljus. Vi penslade över med vattenfärg och texten/bilden trädde fram. Flera elever skrev komplimanger och positiva meddelanden till varandra vilket var jättekul!

Veckan avslutades med grammatik och ordklassen verb. Vi letade efter verb i olika bilder, labyrinter och arbetade i par med att spela in/ta kort på varandra när vi gestaltar olika verb. =)

Avslutningsvis vill jag säga att det har varit väldigt kallt denna vecka. Eleverna är ute på rasterna och även ca 30 min på morgonen innan skolan börjar, samt under fritids. Därför är det viktigt att eleverna har med sig varma kläder såsom mössa, varma handskar, överdrag/overall. Extrakläder och ombyte på hyllan är också önskvärt.

Med det önskar jag en trevlig helg,

Med vänliga hälsningar,