Hej alla föräldrar

Denna vecka har vi arbetat mycket med att läsa och skriva á la barnboksveckan.

Vi började veckan med vår läsebok och arbetsbok kopplat till. Veckans skrivuppgift var att i halvklass arbeta med stafettskrivning. Eleverna fick i mellan 3-4 minuter skriva en del av en berättelse som sedan skickades runt till nästa kompis i gruppen. Denne fick fortsätta utifrån vad kompisen innan hade skrivit. Syftet var att träna på att våga skriva, våga uttrycka sig, skriva av hjärtats lust och släppa loss fantasin. Det gällde också att skriva läsligt så att kompisarna kan se vad man har skrivit! En grupp utmärkte sig verkligen, tog uppgiften på stort allvar och fokuserade och fantiserade väldigt väl.

Vi har också arbetat med bokrecensioner till böcker som vi har läst. Det var därför jag bad eleverna ta med sig sin favoritbok hemifrån. Vi har dels arbetat med recensioner på papper men också gjort bokpåsar där eleverna har fått sammanfatta böcker.

Tisdagen spenderades på ishallen. Eleverna kämpade på väl med åkningen och vi hade en toppendag där ute!

Väl i skolan igen på onsdag fortsatte vi med vår barnboksvecka. Under onsdagen läste vi faktatexter om olika barnbokskaraktärer i grupp, svarade på frågor till och blev på så sätt experter på vår tilldelade karaktär. I nya grupper på fredagen fick varje expert berätta om sin karaktär och på så vis fick alla lära sig om alla karaktärer. Man fick också träna på att prata inför andra.

I går var det nationella läsdagen och både igår och i övrigt under veckan har vi försökt att läsa lite extra. Vi sammanställde våra sidor idag och totalt hade klass 2b läst strax över 2000 sidor! Förra året var den siffran 1000 sidor. Så vilken utveckling och vilket samarbete! =)

Veckan avslutades med att vi hade en frågesport på ämnet barnboksveckan. Vi använde oss av sidan kahoot ifall barnen pratar om det hemma. Det var ett roligt sätt att avsluta och sammanfatta barnboksveckan.

Avslutningsvis vill jag informera om att vi ordnar föräldramingel på skolan 27 november mellan kl. 15.00-16.00. Ni föräldrar är välkomna att komma till skolan, prata med oss lärare här och fika lite med era barn.

Varmt välkomna då, och trevlig helg nu.

Med vänliga hälsningar,