Hej alla föräldrar

Då är vi inne i andra halvlek. Första veckan efter höstlovet har vi åter läst i vår läsebok och arbetat i arbetsboken som hör till. Vi har fortsatt att skriva sagor. En del skrev sina sagor utifrån tankekartan som vi arbetade med innan höstlovet andra valde att skriva skräcksagor med hjälp av stödkort. Eleverna har också fått återkoppling på sin skrivuppgift som vad del av bedömningsstödet. Jag kan berätta för er att alla elever skrev en läslig text med en fungerande handling, jätteroligt!

Vi har också fortsatt att arbeta med våra planeter. Denna vecka var våra två största planeter i fokus, Jupiter och Saturnus. I SO kommer vi att fram till jullovet ha brandkunskap med eleverna. Lena arbetade denna vecka med skillnaden mellan en eld och en brand. Eleverna fick också lära sig/repetera vart man skulle ringa ifall det började brinna.

I matematiken har vi arbetat med hela tiotal, addition med tiotalsövergångar vid högre tal och tallinjen. I engelska har vi arbetat med vad de olika kroppsdelarna heter på engelska.

Veckan avslutades med att vi läste färdigt första boken i handbok för superhjältar. Eleverna tyckte mycket om boken och vi kommer därför att fortsätta med nästa bok i serien, Handbok för superhjältar: del 2. Röda masken.

Inför nästa vecka:

Nästa vecka är det barnboksveckan. Vi kommer att uppmärksamma detta med extra läsning, skrivning och andra uppgifter kopplade till kända barnbokskaraktärer och barnboksförfattare. Därför har eleverna fått i uppgift att ta med sig sin favoritbok till skolan på måndag. Vi kommer att arbeta med denna redan på måndag och under veckan. Har man inte sin favoritbok hemma har man kanske möjlighet att gå och låna den på biblioteket under helgen. I annat fall har vi många böcker också här i klassrummet.

Nästa vecka kommer vi också att åka till ishallen som jag nämnde i förra inlägget. Vi åker ungefär klockan 9.00 och är tillbaka innan skoldagen är slut. Eleverna börjar som vanligt 8.10. Eleverna får mat från skolan. Maten blir pastasallad tillsammans med en dricka. Skulle eleverna vilja ta med sig något extra att äta går det bra. Det mesta är ok, förutom godis, chips och läsk. Det är bra om eleverna har egna skridskor, en ordentlig hjälm och varma kläder. Det är kallt både i hallen och när man är ute och åker. Tänk på täckbyxor/overall samt handskar. Har man inga egna skridskor kan det finnas att låna i hallen.

Avslutningsvis vill jag också nämna att det har varit en blöt vecka. Skicka gärna med extrakläder med era barn så att de inte behöver sitta i blöta strumpor eller byxor. Det skvätter lätt där ute när de leker och en del halkar och blir blöta. En påse/väska med lite ombyte är jättebra. Det finns också lådor att lägga kläderna i här.

Önskar er en trevlig helg,

Med vänliga hälsningar,