Hej alla föräldrar.

Då har vi haft en vecka full av bedömningsstöd, jobba klart och arbete kring barns rättigheter.

Eleverna har fått göra skriftliga prov i matte. Jag är nöjd med allas resultat och eftersom man gjorde så bra ifrån sig fick man också möjligheten att prova på svårare uppgifter. Många av uppgifterna på det svårare provet har vi inte arbetat med tidigare, men jag låter gärna eleverna prova på och få möjligheten att visa så mycket de bara kan. Det var också frivilligt. Men alla som fick chansen, ville prova på och ge det en chans, vilket är jättekul för att det visar deras lust att lära och lära mer.

I svenska fick man läsa en text och återberätta. Alla ligger bra till i läsning också. Dessutom hade eleverna en skrivuppgift i svenska där de skulle skriva en sammanhängande text. Dessa ska jag gotta mig med i helgen. =)

På eftermiddagarna har vi uppmärksammat barnkonventionen och barns rättigheter. Eleverna har bland annat fått läsa olika konkreta berättelser. Dessa slutar lite tragiskt men eleverna har i grupp fått bestämma hur man kan göra på annat sätt där man bättre tar hänsyn till barnet i fråga och dess rättigheter. Eleverna har skrivit ner sina svar och redovisat muntligt framför sina kompisar. Vi har inte övat på muntliga framföranden så mycket tidigare men detta gick väldigt bra och roligt var det. Eleverna hade många kloka lösningar.

På FN-dagen tittade vi på en teater som 6:orna i vår skola spelade upp. Därefter har vi i par arbetat med olika frågeställningar som hörde till.

Veckan avslutades med lite skapande aktivitet där vi har skapat spindlar och spindelnät. Eleverna har också fått en höstlovsutmaning över veckan som är frivillig. Eleverna har möjlighet att ta sig an olika utmaningar som de har fått ut på papper samt finns på www.jaglarläst.se Där kan man varje dag (utom söndag) göra ett uppdrag, redovisa detta genom att visa vilket uppdrag man har utfört och skicka ett mejl via hemsidan www.jaglarläst.se till mig (adress) roheen.ashiq@edu.sigtuna.se Då får eleverna tillbaka en bokstav. Varje dag kan man samla på sig en ny bokstav som på slutet av veckan bildar ett ord (om man kastar om bokstäverna). Det ordet får man gärna ta med sig tillbaka till mig efter höstlovet.

Eleverna har fått ut information och ett blad idag. Det hänger också fler om man har tappat bort på klassrumsdörren. Har man inte möjlighet att registrera sina uppdrag på hemsidan kan man alltid fylla i på papper och ta med sig det tillbaka till skolan efter lovet. Då kan man få bokstäver till ordet av mig då. Notera att denna höstlovsutmaning är frivillig men det kan vara ett roligt sätt att få barnen att läsa mer. All information hittar ni på www.jagharläst.se.

Jag avslutar med att påminna om att skola och fritids är stängt på måndag. Ha en trevlig långhelg samt höstlov och här nedan finner ni också lite höstlovsläsning från vår rektor Helena i form av Oktoberbladet.

oktoberblad 2018

Med kusliga dock varma hälsningar,

Roheen =)