Hej alla föräldrar.

Vi har denna vecka arbetat vidare med svenska. Tiden går snabbt och vi har redan börjat på fjärde kapitlet, där eleverna har första halvan av kapitlet i läxa tills på måndag. Denna vecka har vi också arbetat med ng-ljudet, läst en fabel och börjat arbeta med sagor.

I matematiken har vi adderat ental och även ental tillsammans med tiotal. Så det är redan höga tal som vi arbetar med. Nästa vecka kommer vi fortsätta och arbeta med subtraktion av både ental samt tillsammans med tiotal.

Denna vecka har vi också haft fadderverksamhet. Vi i klass 2b spelade spel en eftermiddag tillsammans med klass 5b. Det var bra stund tillsammans och många skratt och glada miner. En del seriösa och mer fokuserade blickar hittade man vid schackborden. För flera av våra elever var schack nytt, men många provade på och fick upp ett intresse som jag hoppas man kan ta vidare till fritids. Jag hoppas att man kan hitta mer tid och utrymme för schackspel där för elever som vill.

Vi arbetade vidare med våra planeter. Enligt några av eleverna det bästa på hela veckan. Vi har arbetat klart med de fyra stenplaneterna och även i bild har vi konstruerat solen, jorden och månens rotation och förhållande till varandra.

Från och med nästa vecka är det idrott inomhus.

Vecka 44 är det höstlov. Det blir ingen skola hela veckan och fritids har även planering måndag v. 44, dvs 29 oktober och då är också fritids stängt. Fritids har öppet för elever som är inskrivna i fritids som vanligt tis-fre v. 44. Jag hoppas att alla har lämnat in barnens tider för höstlovet så att fritids utifrån detta kan planera in roliga aktiviteter.

Även kommunen ordnar roliga aktiviteter för barnen under höstlovet. Bland annat erbjuder Sigtuna Museum & Art höstlovsstudio där man kan prova olika konstmaterial och hantverk. Midgårdsbadet erbjuder gratis bad för alla barn under 18 år, hela veckan. ”Prova på” aktiviteter och skojiga lekar ordnas av Brobygget och håller till i Vikingahallen. Mer information och fullständigt program hittar ni på:

www.sigtuna.se/hostlov

Önskar er en fin helg i brittsommarvädret.

Med vänliga hälsningar,