Hej alla föräldrar.

Denna vecka har eleverna börjat med att läsa fem sidor i läseboken och därefter fått detta i läxa att läsa hemma. De flesta hade sina läseböcker med sig och läste sin läsläxa väldigt bra. Alla som hade sina skrivböcker med sig tillbaka hade också gjort skrivuppgiften väldigt bra. Fina, hela meningar hade de svarat med och en del hade också gjort extrauppgiften. Jag var mer än nöjd i måndags och jag sa det också till eleverna. Fortsätt så!

Måndagen avslutades med att fira internationella barndagen. Detta firade vi sista timmen i måndags genom att eleverna själva fick välja vad man ville göra. Favorit var att få lyssna på musik och spela spel på lärplattan, samt sitta och rita.

På tisdagar och onsdagar har vi NO. Vi fortsätter att arbeta med rymden och planeterna. Denna vecka arbetade vi med vår planet jorden och planeten Mars. Vi tittar på en film om planeten, därefter får eleverna läsa en faktatext om planeten och svara på frågor till texten. Varje text om de olika planeterna har samma upplägg så eleverna lär sig genom repetition. Första gången var det lite svårt, men eleverna kämpade på bra. Redan vid andra gången var de flesta helt klara med vad som förväntades. Det är dock flera nya begrepp som eleverna har fått stöta på. Avstånd, diameter, temperatur, yta och atmosfär är några av begreppen som eleverna arbetar med. Fråga dem gärna!

En annan höjdpunkt denna vecka var att få den nya matteboken, 2A. Vi börjar arbeta med den och denna vecka har bestått av repetition av addition och subtraktion samt talförståelse 1 till 100. Veckan har avslutats med Lena i klassen både torsdag och fredag. Läsförståelse, matematik, språkregler och värdegrund har stått på schemat.

Jag önskar er en fortsatt trevlig helg,

Med vänliga hälsningar,