Då var det en kort skolvecka som inleddes med två intensiva dagar särskilt för oss lärare. När vi väl sågs i onsdags var det dags att plocka fram svenskaböckerna, läsa läsläxan här i skolan, gå igenom de nya sidorna och dela ut läxan på nytt. Denna gång har eleverna inte så många dagar på sig att läsa, läxan är tills på måndag, men samtidigt är det få sidor denna gång.

Vidare så har vi arbetat oss igenom hela vår mattebok. Denna vecka ägnade vi oss åt att arbeta med uppgifter som vi av någon anledning inte har hunnit med eller färdighetsträna de avsnitt som vi känner att vi behöver öva mer på. Nästa vecka börjar vi med den nya boken, 2A.

Vi har också hunnit med en del uppgifter av lättsammare slag. Vi hade dels en bilduppgift i tekniken popart med hösttema och veckan avslutades med värdegrundsuppgift där vi efter att ha läst kapitel 5 i Handbok för superhjältar samarbetade med att vika ihop pappersflygplan två och två fast med endast en hand var. Det visade sig inte vara allt för lätt, man måste prata med varandra och det bjöds på en del skratt. =)

Under fredagen fick eleverna också gå iväg för vaccination. Alla elever som närvarade i skolan tog sin spruta. Veckan har också varit lite blöt till och från med regn. Det är jättebra om eleverna har extrakläder här på hyllan så de inte behöver sitta i blöta kläder.

Med det önskar jag en trevlig helg.

Med vänliga hälsningar,