Hej alla. Vår blogg ligger tillfälligt nere. Därför får ni veckobrevet per mejl denna vecka.

Denna vecka har vi börjat på kapitel 2 i svenska läseboken. Det var många sidor och mycket text i läxa men försök att läs en liten stund varje dag och fortsätt hjälp era barn att ta med boken tillbaka till skolan på måndag. I måndags fotograferades eleverna också, ett uppskattat inslag.

I matteboken har vi denna vecka repeterat mycket och stärkt vår förståelse för tal mellan 0 till 100. Även i engelska har vi arbetat med siffror fast på engelska 0 till 10.

I NO har vi denna vecka börjat på ett nytt tema, rymden. Vi började med att sammanställa vad vi redan vet om rymden. Därefter tittade vi på en riktigt häftig film om olika stjärnor och planeter och storleken på dessa i vårt universum. Vi avslutade med att skriva ner vad vi är intresserade utav och vill lära oss om rymden.

Hela veckan avslutades med att läsa kapitel 3 i vår Handbok för superhjältar. Eleverna fick efter veckans kapitel i uppgift att skriva ner en superkraft som de själva skulle vilja ha. De skulle motivera varför de ville ha den superkraften, och hur de kunde hjälpa andra med den kraften. Att kunna flyga, av olika anledningar, var helt klart en favoritsuperkraft.

Avslutningsvis har eleverna idag fått med sig ett kuvert hem från Emma vår skolsköterska. I kuvertet finns information om hälsosamtal och vaccination som erbjuds i åk2. Fyll i blanketten som ni har fått hem och skicka tillbaka den med ert barn så snart som möjligt. Emma kommer att träffa alla elever för tillväxtkontroll med start från nästa tisdag 18/9 och framåt.

Trevlig helg.