Hej allihopa.
Nu har vi arbetat andra veckan med Valet 2018. VI började denna vecka med att titta på de olika partiers vallöften och rangordna dessa utifrån vad vi tycker är intressant. Vi fortsatte sedan veckan med att sätta ihop våra nya kunskaper och bilda våra egna partier. Eleverna fick själva, i par eller grupp välja ett partinamn, en partisymbol och vallöften. De satte ihop detta till valaffischer och veckan avslutades med röstkort och att man fick rösta på det parti man ville. Resultatet av omröstningen ser vi nästa vecka. =)

Eleverna hade denna vecka också gjort sin första läxa för terminen. De flesta hade sina gula mappar med sig tillbaka men en del hade glömt. Hjälp gärna era barn hemma med läxan. Det räcker att höra när de läser. Dels är det väldigt roligt att höra när de utvecklas dels är det motiverande för dem. Med läsläxan har vi också skickat med ett läskort med frågor. Frågorna bör kunna besvaras genom att läsa texten i boken. Ibland kan det också vara så att eleverna får ”läsa mellan raderna”, dvs. svaret står inte direkt i texten utan eleverna får utifrån att ha läst texten bestämma svaret själva.

I matematiken har vi arbetat med de nya begreppen jämna och udda tal. Vi har också arbetat med en hundraruta och talen 0 till 100. Detta som ett litet smakprov inför nästa bok där vi får arbeta mycket med addition och subtraktion inom talområde 0-100.

I engelskan har vi arbetat med vad färgerna heter på engelska. Här nedan ser ni lite bilder från den lektionen.

Nästa vecka:

Måndag: Läsläxan behöver komma tillbaka, samt ny läsläxa delas ut. Idrott gr1. Det blir också skolfotografering.

Tisdag: Utvecklingssamtal för en hel del elever på eftermiddagen. Studiestöd utgår pga. detta.

Onsdag: Skoljogg på morgonen. Eleverna kan vara ombytta redan hemifrån.

Torsdag: Idrott gr2.

Trevlig helg