Hej alla föräldrar.

Vi har haft vår första vecka enligt schema och oj vilken fullspäckad vecka det har varit. Eleverna har arbetat bra och jag nämner här nedan lite av det som vi har hunnit med.

Veckan bestod en hel del av valet 2018. Vi har pratat om demokrati och tittat på en film om detta. Vi har arbetat med de stora partierna i Sverige. Partinamn, partiledare, partisymbol är några av begreppen som vi arbetade med en dag. I grupper fick eleverna själva bestämma hur dessa skulle kopplas ihop.

Vi har också i anslutning till valet tittat på ett inslag i Lilla aktuellt om valaffischer. Därtill har eleverna fått välja ut de finaste valaffischerna och de affischer med bäst budskap och göra egna kollage i par. Även detta samarbetet gick väldigt bra.

Därtill har vi börjat läsa i vår nya läsebok, Resan till skatten som är en fortsättning på förra årets bok. Eleverna har denna vecka fått ut sin första läsläxa för terminen och tillsammans med läsläxan har vi också valt att skicka med frågor till texten som tränar elevernas läsförståelse.

Vi har också arbetat med nya begrepp i matematiken. Tiotal, hälften och dubbelt. I vår tipspromenad i skogen denna vecka tränade vi på symmetri, ett begrepp eleverna arbetade med både förra veckan och slutet på förra terminen.

Vi har börjat med ett nytt ämne, engelska. Vi tittade på en liten film där man hälsade på varandra och presenterade sig. Därefter fick eleverna träna på att skriva ner hälsningsfraser och hur man säger ”jag heter…” på engelska.

I går var vi och simmade. Therese hälsar att det är bra om barnen har möjlighet att gå på simskola på fritiden. De barn som redan gör det kan fortsätta att gå på simskola för att lära sig simma ännu bättre.

Nästa vecka händer det mycket.

Vi har idrott i halvklass. Grupp 1 har idrott inomhus på måndag. Grupp 2 har idrott ute på torsdag.

På tisdag har vi föräldramöte kl. 18.00-19.30.

På onsdag har en del av eleverna utvecklingssamtal. Jag har skickat hem tiderna med barnen i onsdags. Jag hoppas att ni har fått hem informationen och att tiderna passar.

På torsdag är det skolfotografering.

På fredag är jag ledig och Lena har klassen tillsammans med Liban och Gustav.

Trevlig helg.