Veckobrev inför vecka 51, veckan innan jullovet

Hej!

Den här veckan har vi haft både Nobeldag och julpyssel. På torsdag 10 december, nobeldagen tittade vi på film om Alfred Nobel och hans liv. Sedan fick barnen uppfinna en egen uppfinning som de skulle rita och berätta om. Kreativiteten flödade och den ena idén efter den andra dök upp. Vem vill inte ha en klädmaskin där man knappar in vad man vill ha för kläder och sen kommer de ut direkt. Lite som att beställa på nätet fast med leverans på en gång och inga returer. En annan klurig uppfinning var ett flygplan som känner av att någon saknar pengar till nödvändiga saker som mat och sen släpper ner pengar till de som inga har. Vi hade också flygande bilar som kunde bli mindre och större med en knapptryckning och ubåtar som kunde åka både under vatten och lava och rädda skadade människor i krig och flera andra klurigheter. Kreativa barn som vill göra goda uppfinningar.

Idag hade vi julpyssel där Lena hade tänkt till med flera olika pyssel som julstjärna, julkort, dekorationer till julgranen och massa annat. Gissa om det pysslades? Det var en fantastisk aktivitet i klassrummen och sen avslutade vi med ett dubbelavsnitt av julkalendern efter städningen. Efter idrotten hade vi en Kahoot om Alfred Nobel och hans liv, där barnen hade hjälpt till med att göra frågor. En elev missade bara en fråga av 21 och alla gjorde jättebra ifrån sig.

Vad händer då under den sista skolveckan på det här året?

På onsdag har vi slöjddag under förmiddagen och då kan barnen göra klart sånt som är kvar att slutföra. På fredag har vi både skoldag och avslutning inför jullovet. Avslutningen sker klassvis i klassrummet och föräldrar får tyvärr inte delta på grund av restriktioner, Covid-19. På fredagen går vi fram till lunch som serveras och sedan får alla gå hem. Om någon inte ska äta på fredag utan gå direkt hem efter förmiddagen så ber jag vårdnadshavare ta kontakt med mig så att vi kan anpassa mängden mat som ska lagas.

Rektor vill tydliggöra vad som gäller kring hämtning och lämning utifrån parkering:

Det här är årets sista veckobrev så jag vill passa på att tacka för ett gott samarbetet under höstterminen och önska er alla ett härligt jullov och en riktig

God Jul och ett Gott Nytt År

Dan, Hada och Lena

47 svar på ”Veckobrev inför vecka 51, veckan innan jullovet”

1. My brother recommended I might like this web site. He was totally right. This post truly made my day. You cann’t imagine just how much time I had spent for this information! Thanks!

2. Woah! I’m really digging the template/theme of this blog. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very difficult to get that ”perfect balance” between usability and visual appeal. I must say that you’ve done a awesome job with this. Also, the blog loads super quick for me on Chrome. Exceptional Blog!