Veckobrev inför vecka 50

Hej!

Då har vi jobbat en vecka till och det känns som om tiden rusar iväg. Ett trevligt inslag den här veckan är vår Snällkalender. Det är Friends som jobbar mot mobbning på skolor som ger ut den. Varje dag öppnar vi en lucka och där står det tips på hur vi alla alla kan göra för att förhindra negativ särbehandling och mobbning. Bakom den första luckan handlade tipset om att hälsa på alla man möter med ett ”Hej!” för att få en trevlig start på dagen och skapa samhörighet. Att skriva trevliga meddelanden som man sätter upp på väggen, att le mot den man möter och att önska varandra en bra dag är andra tips.

Vi har haft studiestöd på onsdagar med fokus på matematik med de elever som har varit sjuka eller av andra skäl inte riktigt hunnit med. Tiden för studiestödet är på onsdagar mellan 14.10 fram till 15.00. Jag kommer att sätta upp en lapp på måndag med vilka jag vill träffa på studiestödet. Nästa vecka kommer det att bara vara elever från 4A eftersom vi ska undvika att blanda elever från olika klasser.

I veckan som kommer ska vi ha julpyssel på fredag och vi hoppas att barnen har lyckats samla ihop tomma pappersrullar som är en del av materialet till pysslandet.

matematik har vi vikt i papper och försökt göra geometriska objekt som kuber och pyramider. Inte helt enkelt och väldigt pilligt när man ska limma ihop dem. Idag visade veckotestet på multiplikationstabellerna att många verkligen är på gång och nästa vecka tränar många för sluttestet. Öva gärna tabellerna på Bingel och det kan ni göra hemifrån på dator eller ipad. I so fortsätter jobbet med landskapen och nästa vecka ska vi rita en karta med viktiga fakta. I no blir det väder som vi ska lära oss om.

Jag har lagt ut om ändrad dag för terminsavslutning från 22 december till 18 december. Det står även information på andra språk. Gå gärna in och läs det.

Ha en trevlig helg!

Dan, Hada och Lena

18 svar på ”Veckobrev inför vecka 50”

1. You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be really something which I think I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me. I’m looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

2. Definitely imagine that that you stated. Your favorite justification appeared to be on the internet the simplest thing to be mindful of. I say to you, I certainly get annoyed whilst folks think about issues that they plainly don’t understand about. You managed to hit the nail upon the highest and defined out the whole thing with no need side effect , people could take a signal. Will probably be again to get more. Thanks