Veckobrev inför vecka 49

I veckan har sjukfrånvaro gjort att textilslöjden och musiken blivit inställda och vi har istället haft annat på de lektionerna. I övrigt har vi haft en bra vecka både på lektionerna och på rasterna.

matematik har vi tränat mycket på att mäta och rita sträckor med olika enheter som meter, decimeter, centimeter och millimeter. Multiplikationstabellerna är fortfarande ett viktigt område och där går det framåt för många. Det finns tabellträning på Bingel och det kan man öva hemifrån om man har tillgång till en dator eller ipad.

I so fortsätter uppgiften att skriva om och berätta om varsitt landskap, med både text och karta. Vi har tränat på att rita av med hjälp av rutsystem och vi ska fortsätta att träna på att förstora med samma teknik. Tanken är att barnen ska rita en karta i A4 format över sitt landskap med den information de tycker är viktigast.

no har vi arbetat med värme, och kyla. Vi har gjort en laboration om ledning av värme och vilka ämnen som leder värme bra och vilka som isolerar mot värme.

4A och 4B ska julpyssla den 11 december. Barnen ska samla cirka 5 tomma toalett rullar var. Lena ska hålla instruktionerna för julpyssel.

Ha en trevlig helg!

Dan, Hada och Lena

89 svar på ”Veckobrev inför vecka 49”

1. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great. I don’t know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!