Först ett par rader från veckans fixare: Först ett par rader från veckans fixare; Robin och Jasin vi har jobbat jette mycket med matte. Vi gick och simmade med klassen det var några till som klarade kunskapskraven 200 m. 🤘 Vi har gått till trivas och gjort en väldigt stor bild. Jag och Robin är best.

Sista veckan innan vi får ett välbehövligt lov! Jag märker att klassen har varit trötta och inte orkat jobba lika fokuserat som tidigare. Jasmin har haft flera lektioner, och framförallt matematik, svenska och SO.

I torsdags var Roheen och hälsade på. Det var ett kärt återseende. Roheen berättade för oss att hon inte kommer tillbaka till Tingvallaskolan och att hon ska flytta till Borås, där hon kommer ifrån. Vi önskar Roheen lycka till och tackar för de år vi haft tillsammans.

I matematiken har vi arbetat med klockan, digital tid och analog tid samt stapeldiagram. Alla har fått med sig en matteläxa hem som ska lämnas in måndag den 2 mars.

I svenskan så har faktatexten handlat om lodjuret. Vi har tagit ut underrubrikerna och skrivit om klassificering, boplats, föda och utseende. Nu börjar många elever förstå hur man skriver en faktatext och att det bara är ren fakta i den och inga åsikter. Vi kommer fortsätta med olika genrer efter lovet som faktatexter och berättande texter.

I NO:n gjorde vi ett experiment som handlade om att blandningen salt och grus, och att separera dessa från varandra.

På musiken så tränar klassen för fullt på sin dans som ska visas upp lite senare i vår. De är jätteduktiga! Vi kommer gå till kulturum tillsammans med andra årskurs treor i kommunen för att ha en föreställning.

Nästa vecka är det sportlov och jag hoppas alla vilar upp sig ordentligt och de som är på fritids får lite lugn och ro. OM man har långtråkigt rekommenderar jag att besöka kommunens sportlovsaktiviteter! Mycket är gratis;) gå in på länken och kika.

Måndag v.10 börjar skolan igen, som vanligt kl.8.10 Glöm inte idrottskläder!

Vecka 16 får vi en praoelev till oss, fyra dagar. Han heter Salih och har gått på vår skola.tidigare;)

Ha en skön vecka! Hälsningar Tessan, Tim, Lena och Jasmin