Först ett par rader från veckans fixare: Elias och Nelu. Den här veckan jobbade vi med no och vi hade en timmer och vi fick veta hur långt tid det skulle ta för isen att smälta med våran teknik. På so så jobbade vi med istiden de perioderna som fanns va är Äldre stenåldern, Yngre stenåldern, Bronsålder och sist men inte minst järnåldern och vikingatiden. Vi såg en film i SO som handlar om den första vikingaräden som var mycket spännande. Vi jobbade med klockan på matten idag det gick bra. På mondag fanns det ingen skola och på onsdag fanns det ingen idrott. Trevlig helg från Nelu och Elias.

Det kanske är så att någon av dina elever vill veta med om Kulturskolan och kanske rentav vill anmäla sig till något ämne hos oss. Därför blir vi glada om du kan bifoga nedan länk på ert veckobrev eller liknande.
 www.sigtuna.se/kulturskolan

I svenskan har vi arbetat på med läsförståelse och faktatexter. Det är inte så lätt att ta ut de olika underrubrikerna ur texten för att sedan skriva en egen faktatext. Det är många nya ämnesspecifika begrepp som behöver förklaras och förstås. Det viktigaste är att göra sitt bästa och inte ge upp, bara för att man tycker det är svårt. En förutsättning är att vara med och aktivt läsa texten.

Vi har nu lämnat bråk i matematik och Jasmin, vår lärarstudent har haft sina första egna lektioner i matematik där digital tid och klockan är i fokus. Träna gärna klockan hemma. Vi fortsätter med NTA och våra experiment. Denna vecka har vi undersökt från fast form till flytande. Hur länge tar det för en isbit att smälta, och vilket är det snabbaste sättet att smälta den. Eleverna fick göra en hypotes först och gissa, och sedan göra experimentet.

Idrott: Karin hälsar att måndag den 17/2 ska klassen simma på idrottslektionen. Glöm inte badkläder, handduk och tvål. För övrigt fungerar bussåkandet och lektionerna sådär. Att åka buss ställer krav på eleverna att kunna stå i led, bli inräknade och att man sitter ner i bussen med säkerhetsbälte på hela resan. Idrottslektionerna är emellertid väldigt pratiga och flera som har svårt att följa instruktioner och regler. Vi behöver hjälpas åt hemma och i skolan för att få detta att fungera. Fråga era barn om hur idrottslektionen varit och vad de gjort.

Nästa vecka händer det mycket saker. De första utvecklingssamtalen startar. Onsdag den 12/2 kl.13 och vi kommer att hålla till i vårt gamla klassrum eftersom fritids behöver lokaler på eftermiddagen. Jag tar med ipads och lägger dem i en låda så ditt barn och du kan starta själva med power point presentationen innan ni kommer in till mig. Tänk på att det är viktigt att vara i tid eftersom det pågår parallella samtal! Eftersom vi har utvecklingssamtal denna dag slutar alla elever 12.50 och idrotten utgår.

På måndag är det studiedag och skolan och fritids är stängt.

På fredag är det alla hjärtans dag och vi ska träffa våra faddrar i 6B för gemensamma aktiviteter. Det blir lite hjärtan, samarbete och skriva;)

Nästa vecka:

Måndag: skolan och fritids stängt. Studiedag

Onsdag: Skolan slutar kl. 12.50. Utvecklingssamtal kl.13-19

Fredag: Fadderverksamhet och alla hjärtans dag