Först ett par rader från veckans fixare: i onsdags åkte vi till naturskolan vi grilla korv i skogen.sen lekte vi blindbok med rivna handdukar.och dem flesta lekte burken först var tessan burkare sen var det några andra. Martin Hittade kantareller. idag har vi jobbat med Svenska. i svenska har vi jobbat med läsförståelse.sen har vi kollat på lilla aktuelt på elevens val..

I onsdags var vi på Naturskolan på höstvandring. Vi var lite oroliga över vädret, men vi hade helt okej höstväder med lite regndugg på slutet. Det var en fantastisk dag på många sätt. Vi gick 9 km upp och ner mitt i skogen och det var väldigt lite gnäll på klassen. Alla var på gott humör och letade ivrigt efter kantareller och röd flugsvamp;) Vi stannade vid en grillplats där vi grillade korv och medan vi väntade på att det skulle bli grillglöd så initierades leken burken på klassens bevåg. Så kul att se. Vi fick lära oss om höstens färger, klorofyll, svampar och gå en blindbock-bana. Nästa vecka på NO;n ska vi knyta ihop arbetet på naturskolan.

Matematik: i veckan har vi gjort diagnos på kapitel 4 som handlade om vinklar, linjer, punkter, liter och deciliter. Nästa vecka startar vi med sista kapitlet i boken som är repetion, samt olika typer av diagram. Vi fortsätter att arbeta i halvklass på tisdagar med praktiskt arbete i de olika områdena.

jag flippar klassrummet lite så ni kan tjuvkika redan nu på vad om kommer nästa vecka;)

SO- vi har nu arbetat med kristendom och judendom, och gjort ett venndiagram där vi funderat på likheter och skillnader. Dessutom har vi lärt oss viktiga begrepp, fråga gärna era barn vilka. Nästa vecka innan höstlovet ska vi arbeta med islam. Och även här kommer vi titta på likheter och skillnader.

När det gäller ipads och IKT så har vi nu börjat nosa på teams med klassen. Detta är ett väldigt bra sätt för eleverna få faktatexter i kanalerna i de olika ämnena. Det finns även en chatt funktion och här har vi pratat om hur och vad man får skriva i chatten.

Som sagt. Nästa vecka är sista skolveckan innan höstlovet. För de barn som har fritids är fritids öppet tisdag- fredag. På måndag 28/10 är fritids stängt för en kommungemensam dag. Glöm inte att anmäla i tempus om ditt barn är ledigt eller de tider som ni har behov av. Jag önskar er ett skönt höstlov på fritids eller där ni befinner er;;)

Ett fattat beslut från rektor är att eleverna inte får ha paraplyer ute på rasterna. det finns många skaderisker med det då är många barn ute på rasterna. En annan anledning är att vi vill att eleverna ska röra på sig ute, och det är svårt att göra det när man håller i ett paraply. Vi vill att eleverna har regnkläder istället.

Nästa vecka:

Måndag: Idrott på Valstaskolan. Idrottskläder för inomhusidrott, handduk. Slöjd

Onsdag: Ingen musik. Idrott på Valstaskolan. Idrottskläder för inomhusidrott, handduk.

Torsdag: FN-dagen. Vi arbetar med FN på olika sätt. Vi börjar gemensamt på ute på skolgården och sjunger I natt jag drömde. Skoldisco kl.17-18.30 i matsalen

Fredag: Biblioteksbesök. Ta med ert lånekort. vi lämnar tillbaks våra böcker och lånar nya.

Kommentarer är stängda.