Denna vecka har sprungit iväg och vi har äntligen kommit igång med svenskan och Ben och Koko. Skrivläxan är också inne på sin andra vecka och det är roligt att läsa om elevernas familj, och fritid. En bra skrivträning inför nationella proven. Jag vill påminna om att den lämnas ut på måndagar och ska tillbaka senast på torsdagar. Är man klar tidigare är det helt okej att lämna in tidigare.

I onsdags hade vi får första musiklektion med Joanna från Kulturskolan. Detta läsår kommer lektionen handla mycket om dans för att senare i vår, ska vi vara med på en dansuppvisning som alla årskurs 3 elever gör i kommunen.

ITisdags var det fotografering och föräldramöte. Jag vill tacka de föräldrar som kom samt hörde av sig vid förhinder.

I matematik så har vi arbetat med repetion från åk 2 , och påbörjat kapitlet om att mäta. Varje matematiklektion kommer starta med en problemlösning där vi arbetar i lärpar eller enskilt. I Bingel lägger jag ut uppgifter som vi arbetar med i skolan. om man loggar in på Bingel hemma får man arbeta med ÖN. Era barn vet vad jag menar, fråga:) På fredag är jag ledig för att jag ska på begravning, därför publicerar vi veckobrevet redan idag. Då vi har arbetat mycket med IUP idag så har elevhälsningen inte hunnits med. Men det publiceras på måndag istället:)

VIKTIGT! ELEVERNA SLUTAR KL.12.50 PÅ MÅNDAG, pga utvecklingssamtal.

Vi tränar finmotorik och att lyssna på morgonrutinerna

INFO FRÅN FÖRÄLDRAMÖTET 3/9

vi pratade om hur vi arbetar med arbetsro i klassrummet. Samma start i klassrummet varje morgon, positiv förstärkning, stjärnsystem, tydlig struktur i klassrummet där eleverna vet vad som förväntas och vad de ska göra. Bildstöd på tavlan.

Idrott, simning och simskola. Glöm inte att påminna ert barn och kanske hjälpa till att packa ner idrottskläder måndagar och onsdagar. Vi har uteidrott fram till v.40 ungefär, beror lite på vädret. klassen ska simma v.41 på idrotten på måndag. Om ditt banr ännu inte kan simma så anmäl till simskolan på midgårdsvallen. Simskolan som skolan har tillämpas för de äldsta eleverna på skolan, årskurs 6,5 och 4.

Nationella prov i matematik och svenska nästa termin. Inga ledigheter kommer beviljas under provtiden.

Utvecklingssamtal 9/9 och 17/9. Alla har fått samtalstider så nu hoppas jag att alla som behövt byta tider har gjort det.

Samarbete mellan hem och skola: fråga mig om ni undrar något, jag nås under arbetstid på mail: therese.m.andersson@edu.sigtuna.se. Jag, Stephanie och Gustav gör vårt yttersta för att ditt barn ska lyckas i skolan. Vi behöver att ditt barn kommer utvilat till skolan, har ätit frukost, har med en frukt, eller smörgås att äta under skoldagen. Att du påminner om idrottskläder och skrivläxa.

Fritids: Stephanie berättade om hur en dag ser ut på fritids och hur Tempus fungerade. Om ni har frågor om det nya incheckningsverktyget för fritids fråga fritidspersonalen om hur man gör.

Nästa vecka:

måndag: Idrott och skrivläxan delas ut. Slöjd. Utvecklingssamtal mellan kl.13-19. eleverna slutar 12.50

Onsdag: Idrott och musik

Torsdag: Skrivläxan ska in. Tessan ledig. Veronica är i klassen

Fredag: Tessan ledig. Daniel är i klassen.