Här kommer några rader från eleverna; den har veckan på tisdagen och torsdagen så hade vi en lärare som heter veronica . Hon va vår vikarie. Vi har jobbat micket me ipad dena veka.

Denna vecka har vi startat upp arbete i många ämnen. I svenska har vi jobbat med Ben och Koko där vi nu provar en nytt sätt med att alla läser samma kapitel tre morgnar i veckan i 10 minuter, för att sedan fortsätta ordbanksboken och arbetskortet på onsdagen, samt arbetsboken till. Det är klurigt att påbörja arbeten och innan rutinen sätter sig. Jag ser det dock som väldigt positivt att alla elever får möjlighet att läsa kapitlet 5-7 gånger innan vi arbetar med uppgifterna till.

I SO har vi repeterat kroppen som vi avslutade årskurs 2 med. Vårt stora arbetsområde i trean blir att leva i världen och kommer att sträcka sig under lång tid, tillsammans med samhällskunskap och nyheter och nutidskryss.

Skrivläxan kommer som vanligt hem på måndag och peppa era barn att skriva fler meningar än 5, samt att inte glömma att rita bilden till. På torsdag ska läxan med till skolan igen.

Vår utmaning i klassen handlar om att samarbeta i grupper och att ge varandra arbetsro. Att kunna småprata vid bordet under grupparbeten utan att störa varandra. En annan del är att kunna lyssna färdigt på instruktioner och inte ha så bråttom. Flera elever har visat stor vilja och försöker att tänka på detta, som också är regler som klassen själva satt upp. Vi kommer fortsätta att arbeta med detta samt våra kunskapskrav.

Information från idrotten; se till att era barn har med sig idrottskläder, handduk och gymnastikskor för uteidrott. Denna vecka har det varit väldigt varmt och det är inte så trevligt att gå direkt till fritids blöt av svett. Vädret kan såklart ändras, och samma gäller vid dåligt väder och regn. Inte kul att vara blöt på fritids.

Nästa vecka kommer eleverna att börja förbereda sina elevledda utvecklingssamtal, där eleven kommer att få fundera på hur det går i skolan samt vart någonstans man ska, och vilka mål man vill sätta till nästa termin. Ska bli spännande att se!

På tisdag kl.18 är det föräldramöte kl.18. Jag önskar att ni meddelar mig om ni har förhinder att komma. På så sätt kan jag förbereda mig på bästa sätt. Maila mig vid förhinder; therese.m.andersson@edu.sigtuna.se

Nästa vecka:

Måndag; idrott. Ta med ombyte och handduk. Slöjd. Skrivläxan delas ut.

Tisdag: Fotografering

Onsdag; Dans med Joanna från Kulturskolan. Idrott, ombyte och handduk

Fredag; Tessan på begravning och Daniel är i klassen. Författarbesök av Jacob Dahlin.

Vi önskar er en trevlig helg/ Gustav, Stephanie och Tessan