Hej! Jag har nu berättat vilken lärare klassen kommer att få i årskurs 3, och det blir jag som fortsätter med klassen ett år till. Det ska bli jätteroligt att få följa klassens sista år i lågstadiet! Jag vet inte om ni vet något om mig, men jag kan berätta att jag är gift och har 4 barn och bor i Märsta. Jag har spelat fotboll och handboll i 20 år, har utbildat mig till fritidspedagog från början för att sedan läsa lärarlyftet och bli behörig lärare. Tots att jag inte utövar mina sporter längre gillar jag att träna och att umgås med mina barn och hänga med på deras fritidsaktiviteter. Detta var lite kort om mig.

Nu är den sista korta veckan avklarad och vi har gjort mattediagnos på kapitel 3 och avslutat Resan till Skatten, och arbetsboken till den.

I NO har vi gjort klart våra faktatexter om våren och använt oss av tillförlitliga källor samt att vi tränat på att inte skriva av text, utan att formulera om meningarna. Roligt men svårt;)

Idag var vi på biblioteket där alla som hade lånekort eller fyllt i en ansökan till lånekort fick låna hem böcker över sommaren. Ni vårdnadshavare ansvarar för att böckerna lämnas tillbaka i tid. Efter biblioteket promenerade vi till Sätunaparken för att leka och äta våra hamburgare från skolan och eget fika. Supermysigt! Det var väldigt varmt att gå fram och tillbaka till skolan, med stopp för bibliotek, och Sätunaparken. Alla elever kämpade tillbaka till skolan och det var väldigt lite gnäll. När vi kom tillbaka till skolan hade Gustav tagit fram vattenspridaren så vi kunde svalka av oss.

På Idrotten i måndags gick vi till skogen och lekte tillsammans. Vi hittade blåbärskart som flera i klassen provsmakade och nu längtar vi till att det finns blåbär i skogen. Vi passade även på att rulla nerför den stora backen;)

Nästa vecka!

Måndag: Ta med en ryggsäck eller väska då vi ska städa våra lådor,

Tisdag: 2B åker till naturskolan för sista gången det här läsåret. Temat för dagen är människan. Bussen från naturskolan hämtar oss kl.8.15. Se till att vara i skolan 8.05. Vi samlas i klassrummet innan. Kläder efter väder. Vi får lunch på naturskolan, men man får gärna ta med sig en extra frukt eller en smörgås. Inget fika denna gång. Vattenflaska är viktigt! Vi kommer tillbaks till skolan ca: kl.14.00

Onsdag: Skolavslutning. Vi träffas i klassrummet kl.8.10 och går tillsammans ner till flaggstången strax innan 8.30. Programmet vid flaggstången beräknas pågå mellan 8.30-9.15. Sedan samlas hela klassen med föräldrar på ängen, med eget fika, och saft på picnicfiltar där vi myser och fikar en stund innan vi önskar varandra en glad sommar.

Varma hälsningar Tessan, Fanny och Gustav

3 svar på ”Veckobrev 23”