först några rader från eleverna: i onsdag hade vi en lekton med 5a som hanlade om arbetsro.Det var kul i mondags jobbade vi med läsläxan som vanligt.vi simmade i måndags också det var kul att göra något till sammans med hela klassen.Vi åt lunch uppe i klassrummet .Nelu och Amanda panda.

i veckan på rasterna har vi spelat mycket kubb och lärt oss regler och att samarbeta. Det är roligt att göra roliga saker, många tillsammans

I onsdags kom klass 5A till oss och pratade om arbetsro i klassrummet och hur viktigt det är för att vi alla i klassen ska få bra förutsättningar att kunna arbeta.

Femmorna hade förberett kort med frågor på, och vi delade upp oss i flera grupper där vi fick tänka, lyssna och ställa frågor. Vi spelade spel tillsammans, både ute och inne. Detta är ett fint sätt att möta de äldre eleverna, de blivande sexorna, och ha en gemenskap.

Musiken med Hanna från Kulturskolan hade sitt sista tillfälle i tisdags och nästa läsår får vi en ny lärare från musikskolan, då Hanna har annat uppdrag from nästa läsår. Tack för den här tiden Hanna:)

I svenskan har vi arbetat med faktatexter, och pratat om tillförlitliga källor. Vi har skrivit faktatexter om pandor, och fortnite och innebandy. Nästa vecka fortsätter vi med det och då ska vi också läsa upp våra faktatexter.

i SO håller vi på att avslutar hemortens historia och vi har slutligen kommit till runor och runskrift då klassen tyckte det var spännande när vi var i Sigtuna. Vi har skrivit våra namn med runskrift, och på en ett stort papper utanför klassrummet och vi skrivit hemliga saker om vår klass med runskrift. Kika gärna på den när ni hämtar ert barn!

Nästa vecka:

Måndag: Idrott som vanligt utomhus. Friidrott

Onsdag: Tessan är inte i klassen då vi har ledningsgruppsdag hela dagen. Fanny är där. en lite annorlunda dag med utflykt till Sätunaparken och lunchmatsäck från skolan. Om man vill får man ta med egen matsäck. Glöm inte vattenflaska, frukt. Det är okej att ta med 1 kaka och 1 bulle. Festis eller saft. Ingen läsk. Om det är dåligt väder kommer klassen vara kvar på skolan men göra samarbetsövningar inne och ute.

Till sist vidarebefodrar jag en länk från Kulturskolan i kommunen. På deras kurser kan man spela olika instrument, skapa, sjunga och dansa tillsammans med Kulturskolans duktiga pedagoger. Det finns en Prova på-kväll där du kan få testa på deras olika verksamheter. https://sigtuna.se/sv/Barn–Utbildning/kulturskolan/Nyheter/Prova-pa-kvall-3-juni-mellan-kl-1800-2000/

Deras facebooksida: https://www.facebook.com/events/1240143846190462/

Vi önskar er en trevlig helg! Tessan, Gustav och Fanny