Först några rader från eleverna om veckan som gått: i den här veckan 9 maj hade vi 10 minuter. Mer rast för de va våras önskemål . På måndag ska hela klassen ska simma vi ska gå klockan 9:30 .11:30 kommer vi till baka.Man kan ta med egen lunch men skolan bjuder på pastasallad man kan ta med fika minst 1 kaka och 1 bulle man kan ta med festis. Inte läsk , inte godis eller chips.I onstag jobbade vi med gravitaskon och tyngdkraft på NO. Igår jobbade vi mycket med svenska.

Denna vecka har sprungit iväg med stormsteg och vi har arbetat hårt i klassrummet. Eleverna fortsätter att för (det mesta) komma in i tid till lektionerna och vi har jobbat hårt med läsa, skriva och räkna. NTA-projektet fortsätter och nästa vecka kommer vi tillverka egna lod. Vi tränar att ta och läsa instruktioner, och att ha tålamod och vänta på vår tur. Det är inte alltid så lätt.

I Svenskan så har vi denna vecka skrivit egna berättelser med startkort och i slutet på lektionen så fick eleverna läsa upp vad de skrivit. Det var spännande berättelser med rubriker som Filmen, Handbollsavslutningen, och Ekorren. I texten var det noga med att skriva stor bokstav i början på ny mening, och med punkt. Samt att skriva med små bokstäver. Många elever tycker det är jobbigt att skriva med små bokstäver. Ett tips här är att skriva hemma, texter som kan handla om precis vad som helst. Du kan berätta va du gjort i skolan och på fritids idag, vad din dröm handlade om.. ja, va dom helst

På idrotten i måndags ficka vi vara inne då det var riktigt tråkigt väder, det blev olika stafetter och svanskull. Med 21 elever i vår lilla idrottshall var eleverna verkligen tvungna att anpassa fart och hastighet för att inte krocka med varandra, och vi hade möjlighet att diskutera skaderisker och förebyggande av skador som är ett kunskapskrav i idrott och hälsa. Framöver på idrotten kommer vi att ha friidrott och olika balansövningar som knyts uhop med vårt NTA-tema.

Nästa vecka:

Måndag: Ingen vanlig idrott Vi går och simmar istället. Ta med simkläder, handduk och tvål.

Tisdag: Fritidshemmets dag kl. 14.30. Här kommer vi även att ha Talangfestivalen som vår Carina ordnat så fint med!. Hela skolan med elever, lärare, föräldrar och fritids firar ute på skolgården. Det finns fika och annat till försäljning, som till exempel plantor och pyssel. Alla elever, även de som inte har fritids är kvar på skolan till ca: 15.30. Kom och träffa mig och alla lärare på skolan som är med på eftermiddagen:)

Onsdag: Årskurs 5 kommer till vår klass för att berätta hur det är att gå i femman och att ha arbetsro i klassrummet så att alla kan lyckas utifrån sina förutsättningar.

Jag vill till sist slå ett slag för den årliga Sigtunakampen i friidrott i kommunen 26 maj, där alla skolor i kommunen tävlar mot varandra i olika friidrottsgrenar. Det är en festlig tillställning där de tre bästa i varje årskull i flick och pojkgrupp delas ut. Jag tror vi har minst en tjej med från vår klass och det vore superkul om fler vill anmäla sig. Jag lägger in länken till Märsta Friidrottsklubb och tävlingen:)

Vi önskar er en trevlig helg:) Tessan, Gustav och Fanny

Läsårsdata: