Först några rader från eleverna: Ännu en vecka har gått hos 2B. I måndags så jobbade vi med läsläxan mycket. Vi läste och svarade på frågor. På efter middagen så hade vi idrott på ängen med hela klassen. Vi lekte kullekar. På tisdagen hade vi vanliga lektioner fram till lunch. Efter lunch hade vi städdag med hela skolan. På onsdagen var alla lediga för att det var röd dag. På torsdagen jobbade vi med matte på morgonen och hade vi sen svenska Efter lunch jobbade vi med kartor över Märsta. Idag är fredag och vi hade matte på första lektioner. Efter hade vi fruktstunden och såg vi på lilla aktuellt. Hälsningar Jeyson och Tyson och Gustav.

Veckorna rullar på snabbt nu och om 24 dagar är det skolavslutning. Innan dess ska vi ha hunnit med att arbeta klart med läseboken Resan till Skatten, våra gröna och blåa läsförståelseböcker. Vi kommer jobba på med NTA-lådan en gång i veckan och balansera och väga. 29 maj ska vi till Kulturskolan och lärarna från Kulturskolan ska visa vad man kan göra hos dem. Dagen innan skolavslutningen ska vi till Naturskolan sista gången den här terminen.

I Tisdags så städade hela skolan vår skolgård och även inne i klassrummet. 2B var helt fantastiska och vi fick så rent och fint i klassrummet, korridoren och ute på skolgården.

I veckan har jag skickat med eleverna ett informationsbrev om skabb då det upptäckts att några elever drabbats. Om man upptäcker att det kliar ovanligt mycket på sitt barn, är det viktigt att gå till läkare och undersöka det. Om man har skabb måste man ha medicin och vara hemma under behandlingen. Men som sagt, ni ska ha fått information kring detta.

SO- vi har arbetat med Sigtuna Kommun och Märsta i några veckor nu, och denna vecka har vi klistrat in kartor i våra SO-böcker, ringat in viktiga platser som vi själva tycker, samt Tingvallaskolan. Eleverna har sedan skrivit om varför den platsen är viktig just för dem. Där har man använt sambandsord som därför att, eftersom. Roligt att läsa texterna.

Jag vill skriva redan nu lite angående skolavslutningen 12 juni. Enligt traditionen brukar eleverna ta med sig fika och baka hemma. Det vore roligt att ha picnic utomhus efter skolavslutningen tillsammans med er föräldrar. du tar med fika, och en picnicfilt och så sätter vi oss tillsammans ute på ängen och har en trevlig stund innan vi får sommarlov och fritids.

Läsårsdata:

Tors 30/5-Fre 31/5 LOV