Först några rader från eleverna: I veckan var vi i naturskolan. Vi var vid en stor sten. Vi såg ormar två ormar det var snokar. Vi spelade in en aktion film av fyra elever. Vi grillade korv med bröd visa grillade sit bröd. på måndagen så var vi i rådhuset i sigtuna. vi delade upp oss i 2 grupper 3 personer tappade bort sig men det gick bra det var Eveline victor och jasin inne lärde vi oss om förr i tiden. Vi spelade tater det va väldigt kallt så man måste ha kläder efter väder. på teatern så fans det tjuvar bårg mästare och rika män. tjuvarna fick ett straff straffet var trähästen. Den andra gruppen fick att man behövde gå igenom en stor folk masa och dem fick slå dem men det var inte på riktigt skrivare EVELINE OCH VICTOR Tack och hej leverpastej.

Veckorna springer i väg och nu är det redan dags för påsklov! Vädret varierar och den senaste veckan har vi frusit en del på våra utflykter, blåst, och snö.. brrr.. Arbetsron i klassrummet är stundtals väldigt bra och hela klassen börjar bli väldigt duktiga på att räcka upp handen när man vill säga något istället för att prata rakt ut. Våra rosa lappar på borden har hjälpt en del. Fråga gärna era barn om vad det är för lappar. Vi har klassråd varje vecka där vi pratar om arbetsro, ordning och reda i korridoren och de konflikter som uppstår. Klassen har många bra idéer om hur vi kan förändra och förbättra. Det är roligt och spännande att höra!

Nu är äntligen bedömningsstöd i matematik och svenska klara och därför har de senaste skolveckorna inte sett ut som vanligt. Vi har dessutom varit iväg två dagar den här veckan. I måndags var vi i Sigtuna och fick gå en rundvandring i Sigtuna, läsa karta och vara med i en teater med Helena på kulturskolan, om hur det var förr i tiden om du gjorde någonting olagligt och hamnade i rättegång. På tisdagen satte vi på oss våra varmaste kläder vi hade och åkte till Rävsta och Naturskolan, där Johan mötte oss vid busshållsplatsen och vi gick jättelångt;) Vi grillade korv, och en elev uttryckte att det var den bästa dagen i hans liv. Vi grillade korv, lekte och alla var väldigt positiva under dagen, trots det jobbiga vädret. Jag var så stolt över klassen!

Eftersom det är påsklov och ledigt måndagen den 22/4 så har jag bestämt att läsläxan kommer delas ut på tisdagen efter lovet och ska in måndag den 29/4. Trots att eleverna blev jätteglada över att slippa läsläxan över lovet så vill jag verkligen slå ett slag för att läsa böcker hemma under lovet.

Vår ledningsresurs Jessica Ljungvall hälsar att det föräldrasamråd med frukost TORSDAGEN 9/5. Om ni har möjlighet att delta så gör det, brukar vara trevligt och gott med viktiga diskussionsämnen om vad som händer i vår skola. Anmäl er till jessica.ljungvall@sigtuna.se

Med bifogade brev från förvaltningschef och vår ledningsresurs Jessica så önskar jag, Gustav och Fanny er en härlig helg och ett skönt påsklov!

bifogat brev från förvaltningschefen: http://www.anpdm.com/public/Editor4PreviewPublic.anp/Show/41405E46764142584B71424759?ns=444A594573404A5A4576474351467449465943