Några rader från eleverna: i några dagar har vi barnen haft bedomningsstöd och idag går vår dag såhär i dag vi har tyst läsning på morgonen efter det har vi samling efter hade vi matematik och efter hade vi rast. vi har haft so och titat på lilla aktuellt. sen jobbade vi med värdegrund efter lunchen gick vi till skogen och lekte. A .och M.

Den här veckan har ägnats mycket åt bedömningsstöd i matematiken. Vi har gjort prov i helklass och sedan individuella uppgifter. Vi kommer fortsätta med bedömningsstödet i svenska när vi är klara med matematiken.

NO- vi har avslutat arbetsområdet kroppen och gjort ett prov. Eleverna fick sedan sätta sig två och två och jämföra sina svar och sedan gick vi igenom provet i hela klassen. Vi arbetar på med våren lite till för att sedan börja med NTA-lådan, balansera och väga.

Matematik- Vi har gjort ett diagnostest på klockan och ska nu påbörja kapitel 2 med repetition av multiplikation. Klockan är svår och det vore jättebra att ni tränar hemma på klockan.

SVENSKA- Vi har nu kommit till kapitel 13 i Resan till Skatten. Glöm inte att göra läsläxan och frågorna till varje vecka. På måndagar ska eleverna ha med sig mappen med läsläxan. Vi jobbar på med läsförståelse och grammatik.

ENGELSKA- Vi har backat tillbaka i Pick a colour och tränar nu i grupp och lärpar på att prata själva. how old are you? I am 8 years old. What is your name? My name is.. Vi har även en skrivbok där vi skriver upp enkla meningar och ord. Det blir lättare att ha dem framför sig som stöd när man ska prata.

I klassrummet tränar vi på att räcka upp handen när man vill säga något och inte prata rakt ut. Vi har mycket värdegrundsdiskussioner som pågår. Att acceptera och respektera varandra och och dra nytta av varandras kunskaper och olikheter. Det är inte alltid det händer stora konflikter, vi lyfter dem innan de blir för stora och det är viktigt att våga erkänna att jag gör fel, och sen våga göra om och göra rätt. I hallen är det det trångt och under förra veckan var det några som blev ledsna över att de blev puttade. Vi pratade om hur vi vill ha det, samt att jag är i hallen när eleverna klär på sig och ska ut. Denna vecka har det varit mycket bättre! Jag är så glad över att få ha tagit över 2B efter Roheen som gjort ett fantastiskt arbete med eleverna.

VIKTIG INFORMATION

UTEIDROTT FRÅN OCH MED V.14.

nästa vecka startar uteidrotten för 2B. Viktigt med kläder efter väder. Långa byxor, långärmad tröja. Vantar och mössa, jacka är också bra att ha. Handduk och duschning som vanligt.

Vecka 15, tisdag den 9 april ska vi till Naturskolan på vårvandring. Vi är borta hela dagen. Tänk på att vi ska vara ute hela dagen, så det är viktigt att ha kläder som passar vädret! Vi har beställt korv från köket, och ska grilla den på Naturskolan. Det är två korvar per barn, så det kan behövas en extra frukt och smörgås som man tar med. Glöm inte vattenflaska med vatten!

Trevlig helg önskar klass 2B, Tessan, Jenny, Gustav och Fanny