veckobrev 12

Först några rader från eleverna i veckan: NO har varit jätte bra alla var bra på NO och alla var fokuserade på alla experiment så alla gjorde sitt bästa så att vi blev klara. och några har blivit bättre på klockan men dem andra fortsätter med klockan. Jasin och Rastbin har skrivit en jätte lång och bra berättelse som ni kommer kunna läsa. från Jasin och Rastbin.com

Den här veckan gick fort. Alla elever är väldigt duktiga på att komma in i tid till lektioner efter raster och oftast är vi igång och arbetar 5-10 minuter efter det ringt in. Heja 2b! Ge era barn beröm för det, för det gör jag. I matsalen har alla fått nya platser. I måndags var vi och simmade hela förmiddagen som belöning på alla stjärnor klassen samlat. 8.30 när det ringde in stod klassen uppställda på ett fint led två och två och vi kunde snabbt gå till simhallen. Hela förmiddagen gick fantastiskt bra, både promenad och inne i simhallenoch vi hade sällskap av en förälder. Även i tisdags hade vi en pappa i klassrummet sista lektionen, jätteroligt! Jag välkomnar alla föräldrar att vara med under del av skoldag för att se hur vi har det.

Fortsatt arbete i samarbete och och grupparbete pågår. I tisdags hade vi NO från kl.9-13 med avbrott för lunch och rast såklart. Hanna, vår musiklärare var sjuk i tisdags och vi hade ingen musik men det gjorde inte så mycket då vi fick möjlighet att arbeta med NO-arbetet ett längre pass. Vi hade 5 stationer med två experiment, ipad och skriva. Eleverna fick arbeta med våra sinnen, fråga dem vilka fem sinnen vi arbetade med 😉 vi smakade på mjöl, socker, salt, vaniljsocker och bakpulver och de fick gissa vad som var vad och beskriva hur det smakade.

I veckan uppmärksammade vi Rocka Sockorna och vi målade strumpor och diskuterade och funderade om vikten av att vara olika och vad som är bra med det. Rocka Sockorna . Genom att ta på oss olika strumpor hyllar vi olikheter och slår ett slag för alla människors lika värde och rättigheter. FN har utlyst den 21/3 till Världsdagen för Downs Syndrom och då rockar vi extra mycket.

Matematik: vi håller på och avslutar 1 kapitlet i matteboken och nästa vecka kommer vi göra ett test på klockan för att se vad vi har lärt oss. Fortsätt träna klockan hemma så att det blir befäst.

Svenska: vi arbetar vidare med läsförståelse och läsläxa. Viktigt att göra läsläxan och ta med till skolan på måndagar!

SO: vi jobbar vidare med Sigtuna Kommun och hur vårt närområde ser ut.

Vi önskar er en trevlig helg

Tessan, Jenny, Fanny och Gustav