Brev från Vanessa och Amanda veckan har varit bra och lite rörig.Måndag hade vi svenska vi läste med våra lärpar. I onstas var vi i kulturum det var jätte roligt vi sjöng och många dansade.

Det har varit en vecka med varierande väder, sol, blåst om vartannat. Vårvädret är lurigt och barnen behöver ha extrakläder i sina lådor och gummistövlar. Inte så kul att vara ute på rasten när skor och kläder inte hunnit torka mellan raster, och skola- fritids. Några av er har kanske fått sms från skolan angående att ert barn inte är på lektionen. Det beror på att om eleven kommer sent på morgonen när skolan börjar eller efter rasterna så lägger jag in sen ankomst i dexter. Vi har pratat i klassen om detta så eleverna vet om det. Vi har pratat om att det är viktigt att komma i tid och gå in direkt när det ringer in . Från och med måndag kommer vi ha nya platser i matsalen. Eleverna ska få vara med och påverka hur de vill sitta genom att önska 2 kompisar som de vill ha vid samma bord. Imorgon kommer vi att ta upp det, och på fredag innan vi slutar ska de veta vilka de sitter med på lunchen.

Arbetet i klassrummet och utanför fortsätter. I matematiken jobbar vi på med klockan, hel och halv-timmar kan alla elever, och nu har de flesta fått kläm på kvart i och kvart över. Vi fortsätter med tio över, fem över, tjugo i, fem i halv. Vi provade att arbeta i stationer i veckan med just klockan. Ett nytt moment, det tänker vi fortsätta med vid olika tillfällen.

NO- arbete med kroppen, och vi har nu kommit till våra sinnen. Faktatexten i boken lästes högt av eleverna i klassen, där vi drog slumpvis valda namn som fick läsa högt och resten av klassen lyssnade. Viktigt att följa med i texten så man vet var man ska ta över och börja läsa när det blir min tur. I svenskan är det läsförståelse och läsläxa som delades ut i veckan vi kommer gå igenom den på eftermiddagen på måndag då vi ska simma på förmiddagen.

Nu till det bästa på hela veckan! Vårt uppträdande med kulturskolan och föreställningen Cirkus Finemang. Efter lunchen i onsdags promenerade vi iväg i regn och blåst till Arlandagymnasiet. Alla i klassen sjöng vår sång Cirkus som vi skulle uppträda med tillsammans på vägen dit. En mycket roligare promenad blev det i ruskvädret! Kulturskolan och vår musiklärare Hanna gjorde ett fantastiskt jobb med föreställningen och klassen sjöng för hjärtans lust uppe på scenen för alla andra årskurs 2:or som var där och tittade och uppträdde dem med.

Nästa vecka: Måndag 18/3 bad. Kom i tid tills skolan kl.8.30. Glöm inte badkläder och handduk. Idrott som vanligt onsdag och torsdag. Vi uppmärksammar Rocka sockorna på torsdag 21/3

Trevlig helg önskar Fanny, Gustav, Tessan och Jenny