Veckobrev 10

Min och klassens första vecka har verkligen sprungit iväg. Vi har tillsammans börjat komma in i skolans rutiner efter sportlovet. Vi har haft klassråd där vi diskuterat och funderat över hur vi kan påverka vår skoldag.

Matematik; De flesta eleverna har fått nästa mattebok och vi har startat med klockan igen. Träna gärna hemma med era barn på hel-och halvtimmar, kvart i och kvart över. Analoga klockan är lite klurig så det behövs övas på.

NO- vi har arbetat vidare med vårt besök på Naturskolan innan lovet, Universum. Fortsätter även arbetet om kroppen ett par veckor till.

SO- värdegrund och lilla aktuellt. Nästa vecka ska vi starta upp arbete om hemorten Sigtuna och dess historia.

Engelska- vi tränar på att våga prata engelska på lektionerna och denna vecka har vi arbetat med affären och vad man kan köpa för pengar. Ett tips är att du går in på elevspel.se och går in på engelska. Där kan du träna ord och begrepp.
Fokus framöver kommer också att ligga på samarbete och lärkamrater. Eleverna hjälper och stöttar varandra i skolarbetet. Genom att förklara för en kompis så lär du dig ännu mer och befäster kunskaper.

Nästa vecka: onsdag 13/3 kl.12.10 ska vi på Kulturskolans föreställning med andra årskurs 2:or i kommunen. Cirkus Finemang. Om ni vill öva på vår sång hemma inför onsdag så gå in på länken. Gemensamma sånger . Det betyder att grupp 1;s Idrott utgår på onsdag. Ingen idrott på onsdag alltså

http://www.sigtunakulturskola.se/2019.html

Cirkus orkesterpop

https://www.youtube.com/watch?v=OVpd6VsDYOQ

Jag önskar er en trevlig helg!

Tessan, Fanny och Gustav

2 svar på ”Veckobrev 10”

    1. Vi saknar dig såklart Roheen och det känns tryggt att du finns kvar lite i bakgrunden:) Vi önskar dig en härlig föräldraledig tid med lite värme och solsken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.