Studiestöd utgår tisdagen 23 oktober.

Hej alla.

Eftersom vi arbetar med bedömningsstöd denna vecka kommer studiestöd att utgå imorgon tisdag.

På grund av studiestöd denna vecka samt höstlov nästa vecka blir det heller ingen ny läsläxa denna vecka. I slutet på veckan kommer eleverna istället att få ett läslovsbingo som man kan ta sig an (frivilligt) under lovet.

Önskar er en fortsatt trevlig kväll,

2 svar på ”Studiestöd utgår tisdagen 23 oktober.”

1. Förvisso är jag tolk, och förstår talad svenska Roheen, men jag beklagar att jag faktiskt inte förstår vad som menas med begreppen, studiestöd och bedömningsstöd. De verkar förväxlas med varandra oxå, om jag förstått kontexten. Kan du vara snäll och förklara lite närmare för mig. Förlåt att jag besvärar.

1. Ursäkta att jag inte svarat tidigare. Jag vill gärna få kommentarer publicerade direkt men tyvärr hamnar de bland väntande och jag får inget meddelande om detta. Men jag ska försöka läsa detta. Nu till din fråga.

Studiestöd är ett annat ord för läxhjälp som erbjuds elever efter skoltid. Eleverna har rätt till en timmas läxhjälp i skolan. Denna tid ligger på tisdagar mellan kl. 14-15 för vår del. Eftersom våra elever inte har så mycket i läxa har man möjlighet att komma för extra färdighetsträning främst i matematik och svenska.

Bedömningsstöd är skolverkets material som är ett stöd för oss lärare i vår bedömning av elevernas kunskaper. Dessa är obligatoriska för oss att använda och vi har betat av detta mesta denna vecka nu. Det är olika ”prov” i svenska och matte. Det är dessa prov som jag har visat er på utvecklingssamtalen och jag har också berättat mer om dessa i veckans veckobrev.

Tack för din fråga. Jag hoppas att det blev lite tydligare. Med vänliga hälsningar, Roheen