Läsårets sista veckobrev

Att få sitta under ett parasoll och skriva läsårets sista veckobrev, på läsårets sista dag, känns riktigt bra. Det tyder på att vi fick riktigt skolavslutningsväder. Avslutningen idag innehöll lite av varje. Alla elever fick några fina ord från ett par av flickorna i klassen, skrivna på papptallrikar, fästa med ett band. Det blev som en medalj att ha runt halsen. Alla fick gissa vem som orden var skrivna om, inte helt lätt. En rolig en gissade minst 8 gånger på sig själv, så vackra var beskrivningarna, och till sist blev gissningen rätt! Vi spelade lite sommarlovs kahoot, fast utan Ipads och mobiler, joo det går det också. Vi åt vetelängd, glass med kolasås och drack somrig saft till det. Vi njöt av ett välstädat klassrum som aldrig varit renare än efter gårdagens städning. Till sist avslutades dagen med att alla fick en hälsning i dörren på väg ut i sommarlovet.

Vi som jobbat i klassen vill passa på att tacka er för lånet av era barn under dagtid det senaste året. Vi har haft jätteroligt, ibland har inte allt gått som vuxna lärare vill, men vi har alltid hittat tillbaka in på spåret igen. Barn som är 10 år är faktiskt 10-åriga barn, något som är lätt att glömma bort ibland. Men sura miner på alla håll har suddats ut, ofta lika fort som de surade till sig och vi har gått vidare tillsammans. Det har hänt att Dan har trott att hans hår har blivit allt gråare (läs vitare), något som hans frisör inte håller med om. Det kan tydligen inte bli gråare! Men det fantastiska är att nästa läsår ska vi fortsätta jobbet och det är bara att stå ut med sommarlov i ett par månader så får vi ses igen. Tänk vad kul vi kommer att ha, nu när vi lärt känna varandra och tänk vad mycket vi kommer att hinna lära oss, nu när vi kan fortsätta där vi är.

Vill tacka er alla för blommor, choklad, godis och allt annat som barnen hade med sig idag. Tack!

När glassen är uppäten, grilldoften börjar tunnas ut och skolbarn börjar se allvarligt rastlösa ut, då är det dags att sätta igång igen. Skolan börjar igen tisdag 17 augusti kl. 10.00. Vi rivstartar med simning och Idrottslärare Karin har meddelat att klassen ska simma redan på onsdagen den 18 augusti.

Ha nu en riktigt bra sommar, både stora och små och kom ihåg att det nästan inte går att äta för många glassar, bada för mycket eller njuta för mycket av välförtjänt ledighet.

Vi ses och hörs, Dan, Hada och Lena