Ett soligt veckobrev 17

Först några rader från eleverna: vi hadde en tips runda.

Den handlade om Värdboksdagen. Igår på morgonen hittade Maja och Amanda en hare den fastnade vid Asbackens grind. Igår hadde vi idrots läktion med Tessan vi hade stafet försök. Idag har Tessan namsdag. Vi hade NTA experiment Onsdag den 24. Tessan lånade nya böker på bibloteket. helsningar Maja och Sheriff

Vi har haft en fantastisk start på veckan efter lovet och klassen går från klarhet till klarhet. En bra arbetsro, där konflikterna blir färre och färre. Vi tar hand om vårt material och är rädd om våra saker. Vi arbetar hela tiden med att ta ansvar för sig själv och alltid vilja göra sitt bästa. Jag vill än en gång be er att anmäla er till föräldrasamrådet kl 8:30 torsdagen den 9/5! En fin chans att möta vår blivande rektor Jessica Ljungvall som axlar rodret efter Helena. Anmäl er senast 2/5 så vi vet hur mycket frukost vi ska beställa senast, till jessica.ljungvall@sigtuna.se

Den här veckan har varit lite kortare än en vanlig vecka då det var en röd dag i måndags. Vi startade med att uppmärksamma Världsbokdagen som är den 23 april varje år, där UNESCO uppmärksammar böckers, författares, och upphovsrättens betydelse att sprida idéer och kunskap för att bidra till förståelse och tolerans mellan människor.
”Låt oss ta upp våra böcker och pennor. De är våra mest effektiva vapen” – Malala Yousafzai, mottagare av Nobels Fredspris 2014

Vi pratade om vad den innebär, tittade på Vi på Saltkråkan och gick en tipspromenad ute på ängen.

På NO:n startade vi upp NTA-lådan med tema balansera och väga. Veckans uppdrag handlade om att balansera och hitta tyngdpunkt, och olika sätt att balansera en fjäril på olika sätt med hjälp av pennor. Spännande! Vi kommer att fortsätta arbetet under terminen som är kvar.

Matematik: området multiplikation avslutades med diagnostest och nu inleds kapitel 3 med talområde 0-1000. Tusental, hundratal, tiotal och ental är begrepp i fokus. Flera elever har fått möjlighet att repetera klockan tillsammans med Lena som är speciallärare på lågstadiet hos oss två dagar i veckan. Fortsätt gärna arbete med analoga klockan hemma.

Idrott – jag hade den första helklasslektionen med idrott denna vecka och så kommer det att fortsätta resten av terminen då vår idrottslärare Galina slutar hos oss 30/4. Jag har valt att lägga idrottslektionen sista timmen på måndagar mellan kl.13-14. Jag är övertygad om att det kommer bli jättebra! så from nästa vecka ska alla elever ha med sig idrottskläder och handduk så e kan duscha efter lektionen.

Nästa vecka är även den, en kortare vecka med fyra skoldagar. Alla elever och lärare/fritids är lediga då det är första maj och en röd dag. Om ni har fritids glöm inte att lämna in sommarlovslappen till fritids så fort som möjligt.

Varma och soliga hälsningar från Tessan, Gustav och Fanny